En İyi Saat Markaları

09-11-2022 17:44
En İyi Saat Markaları

En İyi Saat Markaları

Saat hem erkekler tarafından hem de kadınlar tarafından en çok tercih edilen aksesuarlardan birisidir. Bu kadar sık tercih edilmesi ile birlikte tüm dünya tarafından bilinen birçok saat markasının imitasyonları da piyasaya sürülmüştür.

Bundan dolayı özellikle bilinen büyük markaların saatlerini satın alırken oldukça dikkatli olunmalı ve mümkünse markanın kendi satış mağazalarından ya da kendilerine ait olan online satış sayfalarından satın alınmalıdır. Bu şekilde çok bilinen saat markalarının ülkemizde birçok şehirde şubesi mevcuttur. Satın alamadan önce satış birimi olan şubeler araştırılmalı ve bilinçli bir şekilde alışveriş yapılmalıdır.

En Çok Bilinen Saat Markaları Nelerdir?

Sadece ülkemizde ya da üretildiği ülkede değil birçok ülkede satış yapan saat markaları vardır. Bu saat markalarının birçoğu hem erkek kol saati hem de kadın kol saati tasarımı ve üretimi yapabilir. Tüm dünya tarafından bilinen ve kullanılan en iyi saat markaları arasında şu markalar vardır;

  • Ferrucci,
  • Commes,
  • JG Polo Club,
  • Casio,
  • Seiko,
  • Skagen,
  • Tissot,
  • Omega,
  • Rolex,
  • Orient,
  • TAG Heuer gibi markalardır.

Daha birçok saat markası örnek olarak gösterilebilir. Ancak gerek üretim tarihi ile gerekse tüm dünya tarafından en çok bilinenler arasında olması ile ilk örnek gösterilecek markalar şüphesiz ki bunlardır. Bu markalar hem kadın hem de erkek saati üretimi yapabilmektedir ve tüm ürünlerinin tasarımları dahil olmak üzere üretimleri ile ilgili tüm detaylar kendilerine aittir. Tüm üretim süreçleri detaylı olarak sorumlu kişiler tarafından takip edilerek satış birimlerine ulaştırılması ve alıcılar ile buluşturulması sağlanır.

En İyi Erkek Saati Markaları

Erkeklerden tarafından en sık kullanılan aksesuarların başında kol saatleri gelir. Kadınlar için birçok farklı aksesuar seçeneği olsa da erkeler genellikle aksesuar seçimlerini saatlerden yana yaparlar.

Bu sebepten ötürü birçok başarılı saat markası ilk olarak erkek saati tasarımı ve üretimi yaparak isimlerinden bahsettirmişlerdir. Erkekler için en sık tercih edilen aksesuar olması ile birlikte zaman zaman tercih edilen tek aksesuar da olma ihtimali yüksek olduğu için kaliteli ve markalı olması oldukça önemlidir. Erkekler için üretim yapan birçok saat markası vardır. Ancak erkek saati söz konusu olduğunda şüphesiz ki akla ilk gelen marka Rolex olacaktır.

Rolex saatler uzun yıllar boyunca özellikle erkeklerde zenginliğin ve kalitenin bir simgesi olarak kullanılmıştır. Oldukça pahalı olan markanın ülkemizde bazı şehirlerde şubeler bulunmakta aynı zamanda online satış hizmeti de verilmektedir. Rolex ile birlikte erkeklerin en sık tercih ettiği markalar arasında TGA Heuer, IWC Schaffhausen, Oris, Tissot, Namos, Orient, Seiko gibi markalarda yer almaktadır.

En İyi Kadın Saati Markaları

Kadınlar için aksesuar seçimi oldukça önemlidir. Kol saati de kadınların en sık tercih ettiği aksesuarlar arasında yer alır. Bir kasın için önemli olan satın aldığı saati her açıdan verimli şekilde kullanabilmektir. Bundan dolayı tercih edeceği ürünün hem şık hem modern olması oldukça önemlidir. En iyi kadın kol saati markaları arasında Casio, Chanel, Cartier, Chopard, Bauma&Mercier, Bell&Ross, Breitling gibi markalar yer alır. Bu markaların hepsi erkek kol saati üretimi de yaparlar.

Kaliteli Bir Saat Nasıl Anlaşılır?

Hem kadın saatlerinde hem de erkek saatlerinde orjinal ve bilinen markalar satın alınıyorsa kaliteleri aşikardır. Yukarıda belirtilen tüm saat markaları neredeyse tüm dünya tarafından bilinen ve kullanılan hem pahalı hem de kaliteli markalardır. Ancak genel olarak bir kol saatinin kalitesini anlamak için saatin yapımında kullanılan malzemeye dikkat etmelisiniz.

Kaliteli bir saat her anlamda ilk temas ettiğinizde kendisini belli edecektir. Gerek yüzeyi gerek kola takıldığındaki duruşu gerek hafifliği gerekse parlaklığı ve renk geçişleri ile kaliteli bir saat her açıdan kendisini belli edecektir.

Fiyat, Kalite ve Performans Kıyaslaması

Bir saat markasını tercih ederken diğer marka ürünleri arasında kıyaslama yapabiliyor olmak gerekir. Özellikle maliyet açısından pahalı ürünler tercih edilirken alınacak olan saatin her açıdan kullanışlı olması gerekir. Bir saatin kullanışlı olup olmadığını belirleyen faktörler arasında rengi, desenleri gibi detaylar vardır.

Ancak tercih edilen markanın ürünlerinin ne kadar sağlam olduğu, fiyatına bağlı olarak ne kadar kullanışlı olduğu da oldukça önemlidir. Fiyatı uygun ve birçok açıdan kullanışlı olan ürünlere fiyat performans ürünü adı verilir. Bu tip ürünlerde öne çıkan kalitedir. Kaliteli ürünlerin fiyatları genelde pahalıdır. Özellikle bilinen markaya ait bir ürünse maliyet açısından daha fazla olması söz konusu olacaktır.

Bu gibi pahalı saat markalarını satın alırken, markaların belirli aralıklarla düzenlediği indirim kampanyalarını takip edebilirsiniz. Yılbaşı, sevgililer günü, anneler günü, babalar günü gibi günlerin yanı sıra devamlı müşterilere özel doğum günü indirimleri gibi özel günlerde indirim yapılabilir ya da belirli bir üründe son adetler kalmışsa da indirim yapılması söz konusudur. Bunun gibi indirimleri takip ederek uygun fiyatlı ve kaliteli marka saatlere sahip olabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.